Weet u het nog zaterdag 1 september 2018?

Wat was het een feest in Nijkerk, het festival van het zeemanskoor ‘Nijkerks Welvaren’ met 8 koren tijdens de Nijkerkse Sleepbootdagen. De Singel in Nijkerk leek wel de Kalverstraat van Amsterdam, wat een gezellige drukte! Eerste mini shanty festival tijdens de Sleepbootdagen op 7 september 2019. Soms klinkt een melodie lang na ook al is de muziek al opgehouden. Leuke liedjes U kent ze vast wel. Melodietjes je vergeet ze niet snel Ook dit eerste kleine Shanty festival samen met de Sleepbootdagen niet. De natte bende uit Driebergen, de Kajuitzangers uit Putten, de Vrouwen van Schipper Kee en natuurlijk Nijkerks Welvaren.

Om twaalf uur dachten we even; o jeetje hadden we de uitnodiging nu maar niet naar de natte bende gestuurd. Want nat is het wel als we om twaalf uur gezamenlijk beginnen. Doch na regen komt zonneschijn en al snel knapte het op. Verschillende optredens op twee podia met leuke liedjes. Ieder koor zong hun eigen melodie. Tussendoor kon er even naar andere wetenswaardigheden gekeken worden. Of koopjes gehaald worden bij de winkeliers die mooie actie’s hadden Om vijf uur was de gezamenlijke afsluiting met een wel heel bijzondere afsluiting. Het toezingen van een net getrouwd echtpaar welke even tevoren aangekomen was op hun feestlocatie.

Kortom ondanks het natte begin een gezellig dag welke voor wie dat wilde afgesloten werd met een gezamenlijke maaltijd bij kade 10. Met negentig mensen aan tafel kun je wel zeggen dat daar belangstelling voor was.