In Memoriam

Ons Zeemanskoor is voor alle leden een stukje plezier in het leven, gezamenlijk zingen, de optredens, de oefenavonden, maar vooral de vele contacten. Het samen zijn met de mensen die eenzelfde hobby en passie hebben. Het is een vriendengroep geworden van mensen met een zeer verschillend karakter en verleden. Daardoor is het wegvallen van één van deze vrienden weer een moeilijke periode binnen ons koor.  De meeste leden zijn aardig op leeftijd, zoals we dat noemen. Dus het ligt voor de hand dat onder andere daardoor een koorlid van ons wordt weggenomen. Het blijft hard, het is altijd te vroeg, maar ook overlijden hoort bij het leven. Lichamelijk zijn ze niet meer onder ons, maar in gedachten blijven ze altijd bij ons, in onze gesprekken komen ze regelmatig voorbij.

Wij denken aan:

Henk Schrijver, vanaf het begin bij ons koor, een accordeonist in hart en nieren.
Reint Blauw, werd voorzitter in roerige tijden, overleed vlak vóór ons eerste eigen concert, ondanks een droevige stemming een prima optreden neergezet.
Hans van Bruggen, stond altijd op de eerste rij, was maar goed ook, want door zijn enthousiasme had hij veel ruimte nodig.
Coos de Gooyer, zat in de pauze altijd aan hetzelfde tafeltje bij zijn boezemvrienden, bezigheid: moppen tappen.
Jan Kaats, een geboren zanger, stond altijd in het midden vooraan, had een dijk van een stem, hij was achterin te horen.  Ondanks zeer lang ziektebeeld altijd lid gebleven.
Theo van ’t Klooster, was een bezige bij, trad desondanks nooit op de voorgrond, heeft een poosje de teksten verzorgd, het koor was zijn lust en zijn leven.
Jaap van de Bunt, was geen lid van het koor, maar wel heel erg betrokken. Stelde onze oefenlocatie belangeloos ter beschikking en verzorgde traditioneel maandelijks samen met zijn vrouw Hetty heerlijke snacks en de welbekende Schrobbelaar.

Ze blijven altijd onder ons,
Jos Smeulders.

 

Henk Schrijver

Henk Schrijver

Theo v 't Klooster

Theo v 't Klooster

Hans van Bruggen

Hans van Bruggen

Jan Huigen

Jan Huigen

Jaap van de Bunt

Jaap van de Bunt

Jan van de Bunt

Jan van de Bunt

Reint Blauw

Reint Blauw

Paul Siteur

Paul Siteur

Coos de Gooijer

Coos de Gooijer

Jan Kaats

Jan Kaats