Eerste eigen optreden van ons Zeemanskoor na corona

Eindelijk, eindelijk, eindelijk, eindelijk, we mogen weer, ons Zeemanskoor gaat weer los.

Ons eerste, zelf georganiseerde optreden na coronatijd staat in het teken van dankbaarheid aan alle zorgmedewerkers van de gemeente Nijkerk. Vrijdagavond 29 oktober 2021 is het zover. Ons eerste optreden in “Streams Breede Beek Theater” aan de Kloosterstraat in Nijkerk wordt officieel geopend door een vertegenwoordiger van het college.

En waarom? Om onze dankbaarheid te tonen aan al die mensen die in de coronatijd door zijn gegaan met het verzorgen van patiënten. Vooral in de beginperiode vaak onbeschermd, nog niet gevaccineerd, met een tekort aan goede mondkapjes, met risico op besmetting en vooral met het onbekende en onzekere. Wat overkwam ons, wat was het voor een ziekte, je kon er aan overlijden en dat gebeurde onder de ogen van verpleegkundigen en doktoren. Het machteloze gevoel moet immens zijn geweest.  Maar de verzorging zette zich op de tweede plaats, de zieken, de ouderen, de mensen met corona MOESTEN verzorgd worden, dát stond op de eerste plaats.  We hebben het aan het begin van de coronatijd al beloofd, als de corona ellende voorbij is gaan we iets terug doen voor deze verzorgers en verzorgsters. We beseffen natuurlijk dat we er nog niet af zijn, het is nog om ons heen, maar het is verdraagzamer geworden.  Het is zoals we dat noemen redelijk onder controle, het leven is weer iets vrolijker, wel met de nodige restricties, maar toch, we mogen weer voor mensen gaan zingen en dat gaan we uit volle borst doen voor onze helden die dit verzetje hard nodig hebben ! !

We maken er een feest van, met tussendoor best wel serieuze liederen, we maken een muzikale reis over de wereld, uiteraard per schip. Het Zeemanskoor heeft in coronatijd tóch zovéél mogelijk gezongen, in verschillende vormen en hoedanigheden met de nodige maatregelen en de toestemming van de veiligheidsregio. Daardoor zijn we nu klaar om een spetterend optreden neer te zetten. De stemmen zijn gesmeerd, de muzikanten zitten vol adrenaline, de dirigent heeft ons onder controle en de spreekstalmeester is weer in topvorm. Het publiek wordt er zoveel mogelijk bij betrokken, ook door de aanwezige meezingbare teksten, het publiek en het koor wordt één grote familie en ook het koor geniet van het publiek, dus ook voor ons is het altijd weer een belevenis. En, oh ja, voor de verzorgenden is het natuurlijk helemaal gratis, zoals beloofd.

Zaterdag 30 oktober, dus één dag later, is dit concert voor iedereen toegankelijk. Wij beloven dat we op  de eerste avond niet teveel drank innemen, zodat het ook op de tweede avond een spetterend optreden wordt. De kaartverkoop gaat binnenkort beginnen, dus hou bijvoorbeeld deze website en facebook goed in de gaten ! ! En, oh ja, op zaterdag kost het je wel een tientje, we willen uiteindelijk niet failliet hè.

We zien jullie graag op één van deze twee avonden ! !Namens alle zeelui van Zeemanskoor “Nijkerks Welvaren”,

Jos Smeulders  (voorzitter)